Україна потребує допомоги міжнародних організацій щодо створення трастового фонду для повернення Донбасу до мирного життя, – Порошенко

Петро Порошенко
Петро Порошенко / pravda.com.ua

«Агресія РФ мала дуже серйозні гуманітарні наслідки для України», - заявив Петро Порошенко під час виступу на Всесвітньому гуманітарному саміті ООН у Стамбулі в понеділок.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україна потребує сприяння міжнародних організацій щодо створення трастового фонду для повернення Донбасу до мирного життя, про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він зазначив, що «Росія порушила норми міжнародного гуманітарного права», і Україна наполягає на необхідності реагування Ради безпеки ООН на ці порушення.

Крім того, президент зазначив, що Україна «потребує співпраці з міжнародними організаціями, які сприятимуть створенню трастового фонду для повернення Донбасу до мирного життя».

«Україна зобов'язується захищати цивільних осіб і сприяти наданню швидкої допомоги тим, хто страждає. Ми зобов'язуємося працювати над поліпшенням захисту внутрішньо переміщених осіб. Україна також хоче працювати з міжнародними організаціями для створення трастового фонду щодо відновлення миру на Донбасі», - сказав Порошенко.

Президент також зазначив, що Україна підтримує питання скликання окремого форуму наступного року під егідою ООН для більш ефективної діяльності міжнародних регіональних організації щодо запобігання та вирішення конфліктів.

Він наголосив на необхідності прийняття нової «парадигми щодо реагування на гуманітарні виклики та страждання мільйонів людей».

Петро Порошенко також зазначив, що «Україна зобов'язується за участю міжнародних донорів у встановленні терміни завершити будівництво конфайнменту в Чорнобилі».

Перший Всесвітній гуманітарний саміт відбувається в Стамбулі 23-24 травня з ініціативи генсека ООН Пан Гі Муна. У форумі беруть участь представники понад 170 країн, зокрема 65 глав держав і урядів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: