Вступив у дію вирок російським ГРУшникам

Сьогодні вступив у силу вирок російським військовослужбовцям головного розвідувального управління Генштабу Збройних сил Росії, капітану Євгену Єрофеєву і сержанту Олександру Александрову, яким присудили 14 років ув'язнення.

Про це повідомляє Еспресо.TV.

23 травня cплинув 30-денний термін, протягом якого можна було подати апеляцію.

Оскільки перекладена на російську мову копія вироку була вручена засудженим 22 квітня, то саме з цієї дати відраховується термін для оскарження.

До 23 травня ні адвокати підсудних, ні потерпіла сторона, ні прокуратура не подали апеляцію, і, таким чином, вирок вступив в силу.

Згідно з вироком, суд визнав Єрофеєва і Александрова винними у веденні агресивної війни, сприянні діяльності терористичної групи і в здійсненні теракту.

При цьому суд виправдав їх і зняв звинувачення в контрабанді зброї і незаконному поводженні зі зброєю та боєприпасами, а також у порушенні порядку в'їзду на тимчасово окуповані території України.

Крім того, суд постановив конфіскувати майно засуджених.

Також суд зарахував 1 день попереднього ув'язнення як 2 дні основного покарання, тобто Єрофєєв і Александров відбули вже майже 2 роки ув'язнення.

Крім того, з засуджених суд постановив стягнути вартість проведених експертиз в розмірі 12 962 гривні з кожного.

Єрофеєв і Александров були затримані силами антитерористичної операції в ході бою біля селища Щастя (Луганська область) 16 травня 2015 року.

18 квітня Голосіївський районний суд Києва засудив російських спецпризначенців Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва на 14 років ув'язнення.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: