Захист російських спецпризначенців найближчим часом подасть клопотання про помилування на ім'я Порошенка

Захист російських бійців Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва не подаватиме апеляції на вирок, а після набуття чинності рішенням українського суду може йтися про подачу клопотання про помилування, повідомив адвокат Александрова Валентин Рибін.

Захист російських бійців Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва не подаватиме апеляції на вирок, а після набуття чинності рішенням українського суду може йтися про подачу клопотання про помилування, повідомив адвокат Александрова Валентин Рибін, передає Інтерфакс-Україна.

«Ми прийняли рішення не подавати апеляції», - сказав він у коментарі агентству в понеділок уранці, нагадавши при цьому, що термін подачі апеляції збігає 23 травня і в ніч на 24-те вирок набуває чинності.

Адвокат зазначив, що захист має намір задіяти юридичні механізми. «Йдеться про можливу подачу клопотання про помилування президентові України (Петру Порошенку - ІФ)», - сказав В.Рибін.

При цьому він уточнив, що таке прохання може бути подане і від імені засуджених, і їхніми адвокатами.

У свою чергу адвокат Є.Єрофєєва Оксана Соколовська сказала агентству, що вирок по факту набув законної сили вже сьогодні - 23 травня.

При цьому вона також повідомила, що буде подано клопотання про помилування російських спецназівців. «Ми подаватимемо прохання про помилування на ім'я президента», - сказала вона, не уточнивши, як довго може розглядатися таке клопотання, оскільки законом не передбачені чіткі часові рамки в цій процедурі.

Пізніше на своїй сторінці у Facebook вона уточнила, що клопотання про помилування буде подано найближчим часом.

Як повідомлялося, 18 квітня 2016 року колегія суддів Голосіївського районного суду м. Киэва засудила військовослужбовців ГРУ Генштабу ЗС РФ Є.Єрофеєва та О.Александрова до 14 років ув’язнення.

Після рішення суду захисник О.Александрова В.Рибін заявив, що рішення щодо подачі апеляції прийматиметься після отримання тексту вироку. 19 квітня адвокат Є.Єрофеєва О.Соколовська заявила, що захист російських спецназівців не буде оскаржувати вирок.

Проте 21 квітня О.Соколовська допустила, що вирок українського суду стосовно О.Александрова та Є.Єрофеєва набуде законної сили не раніше за 25 травня 2016 року, оскільки копію цього вироку ще не перекладено російською мовою і не вручено засудженим.

Згідно з українським законодавством, вирок має набути чинності через десять днів із моменту його оголошення, якщо рішення суду не буде оскаржено в апеляційному порядку. Зокрема, законом надається десять днів для подачі заяви про апеляційне оскарження вироку. Для підготовки та подачі апеляційної скарги особі надається більш тривалий термін - 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Суд постановив залишити засуджених росіян під вартою до набуття чинності вироком.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: