Закарпатські митники зловили посольство України на контрабанді

b619eb2-6

Під виглядом дипломатичного вантажу посольство України намагалося вивезти з країни майже 60 тисяч пачок цигарок. Про це повідомляє управління ДФС у Закарпатській області.

Під виглядом дипломатичного вантажу посольство України намагалося вивезти з країни майже 60 тисяч пачок цигарок. Про це повідомляє управління ДФС у Закарпатській області.

Спроба контрабанди цигарок сталася 21 травня, коли на пункт пропуску в «зелений коридор», заїхав легковий автомобіль, за кермом якого був громадянин України.

«До митного контролю громадянин надав дипломатичний паспорт, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, лист одного з посольств України, що в автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж, який відповідно до конвенції не підлягає контролю», - розповіли у ДФС Закарпатської області.

На спробу працівників СБУ оглянути вантаж водій транспортного засобу заявив, що там знаходиться дипломатичний вантаж і без дозволу та присутності представника МЗС він відмовляється надавати доступ. В результаті автомобіль все ж оглянули і  салоні та конструктивних порожнинах правої та лівої стінок кузова автомобіля знайшли і вилучили 56 890 пачок цигарок вітчизняного виробництва з акцизними марками України.

Загальна сума вилученого вантажу  620 911 гривень. Як зазначається, від надання пояснень водій транспортного засобу відмовився.

9b33f2a-3

«Наразі складено протокол про порушення митних правил, цигарки та транспортний засіб, загальною вартістю 881 084 гривень, вилучено», — повідомили у ДФС. При цьому не уточнюється, яке саме посольство України надало лист, що уможливив перевезення контрабандного вантажу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: