Австралійські вчені створили робота-пастуха

робот-пастух
Новий робот-пастух. Фото Salah Sukkarah / Sydney University

Вчені з університету Сіднея створили роботизованого помічника, який вміє пасти худобу, про це повідомляє видання Apparat.

За допомогою теплового сенсора робот стежить за температурою тіла тварин, а за допомогою відеосенсорів - за манерою пересування. Таким чином робот може помітити, якщо тварина захворіла або поранилась.

«Крім того, у нього є датчик кольору, а також він вміє визначати текстуру і форму предметів, що дозволяє йому визначати якість пасовищ», - розповів Салах Суккарех з Університету Сіднея.

Цей робот - вдосконалена версія попередньої моделі Scrimp, створеної для випасу стада від 20 до 150 корів. Науковці проведуть дворічне випробування свого винаходу на декількох фермах в центральному Новому Південному Уельсі - штаті на півдні-сході Австралії. Під час випробувань вони налагодять програмне забезпечення пристрою, щоб воно могло обходити перешкоди у вигляді дерев, пересуватися через пагорби і болота.

Розробники говорять, що новий робот не замінить фермерів, але значно спростить їм життя. Раніше ця ж команда австралійських учених створила робота для допомоги фермерам у знищенні бур'янів. Робот RIPPA може пересуватися уздовж грядок, знаходити бур'ян і прицільно вистрілювати в неї мікро-дозами гербіциду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: