У Львові презентують «…Forgotten By World»: крізь жахіття війни

12715299_526164384223102_2863073135219679529_n

7 червня у Львівському палаці мистецтв відкриється виставка «…Forgotten By World», одним із учасників якої є чеський митець Людек Ондрушка.

За освітою театрознавець, за професією та захопленням – автор документальних фільмів. Знімав конфлікт на сході України взимку 2014 року. Зруйновані будинки і серця мешканців Донбасу – основна тема робіт Людека Ондрушка.

Знімаючи війну на сході України, режисер акцентував свою увагу на випробуваннях, які випали на долю простих людей і насамперед дітей, які тижнями не виходили з підвалів, переховуючись від бомбардувань, а нині змушені покидати свої рідні домівки. І знову виклик – нове місто, нові люди, нове життя…

Роботи режисера будуть презентовані під час виставки «…Forgotten By World» у Палаці мистецтв з 7 червня протягом двох тижнів.

Важливо, що проект має благодійну складову, адже протягом кількох заходів, що триватимуть у Львові в межах виставки «…Forgotten By World», організатори планують зібрати кошти для лікування дітей-учасників проекту. Історії кількох маленьких учасників, яким збиратимуть допомогу, можете почитати тут.

«Цей проект важливий з двох причин: по-перше, в світі інформація про російську агресію проти України переважно поширюється в політичному контексті: що сказали політики, про що домовились тощо. Поза кадром залишаються долі і трагедії конкретних людей. Ця виставка нагадує про те, що війна на сході має вимір людської трагедії, - говорить про проект Консул-Керівник Консульства України в Гданську Лев Захарчишин. - По-друге, загалом спостерігається своєрідна «втома» від української теми. Дедалі частіше звучать заяви деяких західних політиків про скасування санкцій проти Росії. Ця виставка – нагадування про те, чим є ця війна».

Виставка відбудеться під патронатом Львівської облдержадміністрації.

Дивись.info – ексклюзивний медіа-партнер проекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: