Завтра у Львові стартує Фестиваль американського кіно «Незалежність»

aiff-ALL

Фестиваль познайомить львівського глядача з найяскравішими новинками незалежного кінематографа Америки, традиційно представить програму документального та ігрового кіно.

Завтра, 25 травня, у львівському кінотеатрі «Кінопалац «Копернік» розпочинається 5-й Фестиваль американського кіно «Незалежність».

Як йдеться на офіційному сайті заходу, у цьому році фестиваль, який знайомить українського глядача з найяскравішими новинками незалежного кінематографа Америки, традиційно представить програму документального та ігрового кіно.

У програмі буде представлено дев'ять документальних фільмів, які демонструватимуться безкоштовно в Києві та у Львові. Ігрова програма – це шість фільмів-переможців кінофестивалів «Санденс», «Трайбека» та інших.

Також у межах фестивалю завтра, 25 травня, о 18.00 відбудеться і зустріч із режисером Джессі Моссом. Його нещодавня робота – документальна стрічка «Дах над головою» про нафтові родовища Північної Дакоти. Прем'єра фільму відбулася у 2014 році на конкурсі документального кіно в рамках Міжнародного кінофестивалю «Санденс» (США), де кіно здобуло спеціальну відзнаку журі за інтуїтивну режисуру.

Джессі Мосс також отримав приз Американської ґільдії режисерів за значні режисерські досягнення у документальному кіно. За версією веб-порталів Playlist та Nonfics фільм «Дах над головою» визнано кращим документальним фільмом 2014 року.

Крім того, львів'яни матимуть змогу побачити стрічку «Живі всередині» про соціального працівника Дена Коена – засновника неприбуткової організації Music & Memory – та його боротьбу проти непрацездатної системи охорони здоров'я. Він хоче довести здатність музики боротись із утратою пам'яті та допомагати відновити глибинне розуміння свого «я» всім, хто страждає від такої недуги.

Стрічка «Вперед і тільки вперед» розповідає про обдарованого 23-річного сліпого піаніста Джастіна Кауфліна та 98-річну музичну легенду – його вчителя Кларка Террі.

«Знайомтесь: сімейство Пател» – це потішна комедія зі справжнього життя про Раві Патела – майже 30-річного американця індійського походження, що втрапляє в любовний трикутник між жінкою його мрій... та своїми батьками. Сестра Раві почала фільмування просто як домашнє відео, що зрештою переросло на смішний та несамовитий фільм, що показує, чому кохання є справою всієї родини.

З детальною програмою фестивалю можна ознайомитися тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: