Літак Порошенка летить до Ростова для обміну Савченко? (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Літак президента України Петра Порошенка в найближчі години приземлиться в аеропорту Ростова-на-Дону, де його очікує засуджена в Росії Надія Савченко.

Літак президента України Петра Порошенка в найближчі години приземлиться в аеропорту Ростова-на-Дону, де його очікує засуджена в Росії Надія Савченко, повідомили «Інтерфаксу» інформовані джерела в середу.

«Найближчим часом президентський борт із росіянами Євгеном Єрофєєвим і Олександром Александровим прилетить із Києва до Ростова-на-Дону, куди вже доставлено українку Надію Савченко», - сказав співрозмовник агентства.

Стало відомо, що передачу Надії Савченко українській стороні буде здійснено на підставі договору між двома державами про видачу осіб для подальшого відбування покарання.

«У Ростові-на-Дону вже перебувають представники російських правоохоронних органів, які супроводжують Савченко. За двосторонньою домовленістю, українська влада там же передасть двох росіян, затриманих в Україні», - зазначив співрозмовник агентства.

Натомість адвокатам Савченко нічого не відомо про можливість її обміну найближчими годинами.

«Мені нічого про це невідомо. Моєму колезі Марку Фейгіну також. Думаю, вам краще звернутися до офіційних представників держави», - сказав адвокат Микола Полозов.

Ілля Новіков теж не підтвердив обміну Савченко, але на даний момент знаходиться в Ростові-на-Дону.

«Я зараз сам перебуваю в Ростові-на-Дону. І протягом двох годин у мене з'являться важливі новини про Надію Савченко», – повідомив Ілля Новиков.

Він додав, що прямує до аеропорту Ростова-на-Дону. «Я зараз не можу нічого коментувати офіційно. Як тільки я зможу донести до журналістів інформацію, я це зроблю. Але наразі я під'їжджаю до аеропорту», – сказав Новіков.

У Кремлі теж не мають інформації щодо прильоту до Ростова-на-Дону літака українського президента Петра Порошенка для обміну Надії Савченко на двох росіян, засуджених в Україні.

«Не маю такої інформації», - заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Водночас засуджена в РФ українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко може прибути до Києва в середу в другій половині дня, повідомило джерело, обізнане з ходом переговорів щодо її обміну на бійців ГРУ Генштабу ЗС РФ Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова.

«Вона може бути в Києві вже в другій половині дня», – сказав співрозмовник агентства.

Офіційного підтвердження інформації нема.

Натомість телеканал «Дождь» інформує, що Президент України Петро Порошенко помилував засуджених росіян Олександра Александрова і Євгена Єрофеєва.

Водночас адвокат росіянина Олександра Александрова Валентин Рибін заявив, що почався процес обміну росіян Александрова і Євгена Єрофєєва, засуджених на Україні.

«Ось ви спостерігаєте рішення. Це рішення питання, те, що відбувається зараз – це про що були домовленості», - сказав Рибін РІА Новини.

На уточнююче питання, чи означає це обмін росіян на українку Надію Савченко, Рибін сказав: «Так, так і буде».

Сестра Надії Савченко Віра теж не підтвердила наразі інформацію про обмін.

«Такі речі відбуваються, бажано, не дуже голосно, якщо хочуть, щоб вони відбулися. Але я, як і всі, моніторю і бачу заяви адвокатів ГРУшників, зокрема Оксани Соколовської, яка процитована на «Інтерфаксі. Ру», - заявила Віра «112.Україна».

«Офіційне підтвердження може бути тільки тоді, коли буде виконано завдання. Якщо, наприклад, йдуть війська і заявляють, що вони ось зараз будуть виконувати завдання, то вони його не виконають. Я не знаю, будемо стежити за заявами», – зазначила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: