Ще один український банк визнано неплатоспроможним

Правління Національного банку України прийнято рішення про віднесення Публічного акціонерного товариства «Смартбанк» до категорії неплатоспроможних у зв'язку із непрозорою структурою власності.

Про це йдеться у рішенні Правління Національного банку № 20/БТ від 24 травня 2016 року, інформує прес-служба НБУ.

Національний банк України з травня 2014 року звертав увагу банку та його акціонерів на те, що структура власності ПАТ «Смартбанк» не є прозорою.

Після неодноразових спроб погодити набуття істотної участі у банку різним особам протягом 2015-2016 років, структуру власності ПАТ «Смартбанк» так і не було приведено у відповідність до вимог прозорості, встановлених регулятором.

Необхідно зазначити, що у банку неодноразово змінювався власник істотної участі без погодження з Національним банком. За таке порушення до власників істотної участі застосовувались відповідні заходи впливу.

ПАТ «Смартбанк» став третім банком, віднесеним до категорії неплатоспроможних на підставі непрозорості структури власності.

В банку були розміщені вклади менше ніж 100 фізичних осіб. Навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не перевищить 100 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: