У львівській мерії продемонстрували, як було сфальсифіковане підписання електронної петиції

У мерії стверджують, що голосування по одній з електронних петицій у Львові було сфальсифіковане. Про це під час прес-конференції заявив начальник міського управління ІТ Тимофій Александронець.

У мерії стверджують, що підписання по одній з електронних петицій у Львові було сфальсифіковане. Про це під час прес-конференції заявив начальник міського управління ІТ Тимофій Александронець.

За його словами йдеться про петицію з вимогою  звільнити з посади начальника управління комунальної власності міської ради Інну Свистун, яка набрала тисячу голосів. «Ми отримали технічний висновок про те що мав місце факт «накрутки» голосів. Якщо ми подивимося топ-20 ІР адрес з яких відбувалося голосування, то відразу бачимо першу адресу з якої було здійснено 733 голоси. Звичайно таке можливо, але коли ми подивимося телефон і емейл усіх цих 733 голосів, то вони в усіх випадках однакові, і сумніви зникають», - розповів  Тимофій Александронець. Він долав, що ці голоси були анульовані, відтак петиція недійсна. Водночас, на думку начальника управління, цей вмпалок свідчить про ефективність інструменту електронних петицій.

«Хтось потратив кошти для придбання восьмиста номерів. Це є доказом того, що петиції є ефективним засобом спілкування між владою та мешканцями», - наголосив Тимофій Александронець. За його словами це також спонукатиме до підвищення рівня захисту петицій. Вже впродовж двох тижнів планується запровадження системи ідентифікації  через BankID. За словами чиновника це хоча й створить певні незручності, однак в береже від можливих фальсифікацій.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: