60% українців негативно оцінили призначення Луценка генпрокурором, – соцопитування

Юрій Луценко
Уніан

Більше половини населення України негативно ставиться до призначення генеральним прокурором колишнього лідера парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрія Луценка

Більше половини населення України негативно ставиться до призначення генеральним прокурором колишнього лідера парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» Юрія Луценка.

Такі результати соціологічного дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології 13-18 травня 2016 року, презентованого в четвер у Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Загалом, у більшості регіонів України негативно сприйняли призначення Юрія Луценка на посаду генерального прокурора... Важко сказати, чим викликане таке ставлення, але в таких умовах не просто буде досягти позитивного ставлення», - сказав керівник одного з відділів КМІС Антон Грушецький під час презентації результатів дослідження.

На запитання, як ви взагалі ставитеся до призначення генеральним прокурором Ю. Луценка – позитивно або негативно – 20,3% респондентів відповіли «позитивно», 59,5% - «негативно», ще 20,2% не визначились щодо цього питання.

Методом особистого інтерв'ю було опитано 2039 респондентів, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім Криму) з чотириступінчастою стохастичною вибіркою із квотним відбором на останньому щаблі, що репрезентативне для населення України старше 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося лише на території, контрольованій українською владою.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і за дизайн-ефекту 1,5) не перевищує: 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% - для показників, близьких до 25%, 2,0% - для показників, близьких до 10%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Як повідомлялося, 12 травня Верховна Рада України підтримала подання президента України Петра Порошенка про призначення лідера фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрія Луценка генеральним прокурором України.

Глава Української держави підписав указ про призначення Ю. Луценка генеральним прокурором України, після чого Верховна Рада достроково припинила депутатські повноваження Ю. Луценка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: