«…Forgotten By World»: трагедія Донбасу крізь об’єктив фотокамери

13226992_568379823334891_5760792861230019697_n

Роботи всесвітньовідомого фотохудожника росіянина Олександра Зємляніченка можна буде побачити на виставці «…Forgotten By World», яка відкриється 7 червня у Палаці мистецтв у Львові.

Олександра Зємляніченко – російський фотожурналіст, двічі лауреат Пулітцерівської премії.

Уперше, 1992 року, фотограф був нагороджений за фоторепортаж про московський путч 1991 року, а 1997 року – за фотографії російського президента Бориса Єльцина, який танцював рок-н-рол.  З 1990 року Олександр Зємляніченко знімає для агентів Ассошіейтед Пресс (АР). З початку 1990-их років керівник фотослужби (шеф-фотограф) московського бюро цього агентства. Знаходячись на керівній посаді, він продовжує активно займається фоторепортажами.

Але цього разу роботи митця присвячені не політиці і не політикам. Фотохудожник показав Донбас таким, яким його бачить він крізь камеру свого об’єктиву. Його роботи стали частиною проекту «…Forgotten By World», покликаного не просто передати картинку подій на сході України, а й допомогти тим, хто найбільше потребує, а саме: дітям. Адже власне вони стали заручниками у чужих політичних іграх. Саме вони, найбільш беззахисні, потерпають через втрату домівок, рідних, друзів, здригаються через нічні страхіття, а страшні каліцтва залишаться як нагадування про війну до кінця життя.

Крім того, фотограф не просто задокументував події на Донбасі, а й долучився до проекту «…Forgotten By World», який насамперед є благодійною акцією. Відтак дітям, які потребують медичної допомоги може допомогти кожен, хто прийде на виставку у Львові.

«Не будьмо байдужими. Байдужість – одна з найгірших людських рис. Саме завдяки байдужості негідники мають можливість творити свої недобрі діла. Прийдіть на цю виставку і подивіться в очі дітей на фотографіях. Вони потребують допомоги - Вашої допомоги. Не будьте байдужими – дайте їм шанс», – сказав Лев Захарчишин, Консул-керівник консульства України у Гданську.

Нагадуємо, що виставка «…Forgotten By World» відкриється 7 червня у Палаці мистецтв і триватиме 7два тижні.

Виставка відбудеться під патронатом Львівської облдержадміністрації.

Дивись.info – ексклюзивний медіа-партнер проекту

Відеоробота іншого автора виставки чеського митця Людека Ондрушки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: