На Львівщині викрили схему незаконного видобутку гравію

PM72image002

На Львівщині у Сколівському район працівники Управління захисту економіки у Львівській області викрили схему та припинили незаконний видобуток гравію з заплав річки Стинавка.

Про це повідомляє Відділ комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

Як встановили правоохоронці, систему незаконного видобутку корисних копалин загальнодержавного значення запровадили працівники одного з підприємств, розташованих на території регіону. Незаконно видобута піщано-гравійна суміш в подальшому використовувалась для облаштування під'їзних шляхів до об'єктів підприємства.

Правоохоронці затримали злочинну групу, до складу якої входили четверо працівників підприємства. На той час вони саме видобували з річки суміш та завантажували її на автомобілі. Зловмисники мали в своєму розпорядженні чотири одиниці вантажної техніки: автомобілі КрАЗ, один з яких був обладнаний гідроковшем. При цьому у чоловіків не виявилось жодних документів, які підтверджували б законність видобутку копалин. Як підтвердили робітники, техніка належить підприємству, у якому вони працюють, а незаконні роботи вони проводять з відома і за вказівкою керівництва підприємства.

Досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні, відкритому за ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр) КК України, встановлено, що незаконний видобуток гравію у заплаві річки зловмисники проводили від травня.

Наразі правоохоронці проводять слідчі дії. Зловмисникам загрожує покарання – штраф від чотирьохсот до семиста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: