На Україну подали в Європейський суд за обмеження прав власності на землю

Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду скарги українців щодо обмеження державою їхніх прав власності на землю.

Про це йдеться в повідомленні ГО Easy Business, яке посилається на рішення Європейського суду з прав людини, пише Економічна правда.

Так, 25 травня на сайті European Court Of Human Rights з'явилася інформація про те, що скарги українських власників земельних паїв на обмеження їхніх прав на власність прийнято до первинної експертизи у вищій судовій інстанції з захисту прав людини в Європі.

«Звісно, це ще не гарантія позитивного результату. Процес розгляду скарги може тривати від кількох місяців до кількох років. Але факт, що в справі захисту конституційних прав українських громадян, саботованих через мораторій на рівні законодавчого органу держави, початок покладено, видається цілком обнадійливим», - йдеться в повідомленні.

Експерти Easy Business вважають, що це може бути початком процесу масового висловлення громадянської позиції українців-землевласників на міжнародному рівні.

«З правової точки зору мораторій на продаж сільгоспактивів – це чиста дискримінація, обмеження конституційних прав громадян України бути розпорядниками своєї приватної власності. Це також гальмівний механізм розвитку малого та середнього бізнесу на селі», - наголошують в ГО.

Як відомо, на початку 2000 в Україні відбулася земельна реформа. Сім мільйонів громадян отримали право на приватизацію 28 млн га земельних паїв. Утім власники паїв залишалися власниками лише на папері.

Повноправно розпоряджатися землею як майном більшість з них не змогли через запровадження з 1 січня 2002 року мораторію на продаж аграрних земель.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: