Росія платила польському політику за поширення антиукраїнських настроїв

Лідер проросійської партії Zmiana Матеуш Піскорський з 2013 до 2016 року шпигував у Польщі на користь Росії і відстоював інтереси сусідньої країни.

Про це повідомляє «Польське радіо» з посиланням на прокуратуру і Агентство національної безпеки Польщі (ABW), нагадуючи, що відверто проросійського політика нещодавно арештували.

Згідно з інформацією спецслужб, Матеуш Піскорський «брав участь в діях російської розвідки, спрямованих проти Польщі, проводячи зустрічі з особами, контактуючими з російською розвідкою, виконуючи завдання, пов'язані з пропагандою інтересів Росії, і маніпулюючи польською громадською думкою, отримуючи за цю діяльність фінансову винагороду».

На думку польських правоохоронців арештований політик організував партію Zmiana і кілька організацій саме завдяки фінансуванню з Росії. Вони були потрібні для «створення антиукраїнських настроїв в Польщі і антагонізації польсько-українських відносин». Матеуш Піскорський неодноразово виправдовував агресію Росії проти України. Заявляючи, що Москва нібито «не хоче конфлікту, але вимагає поваги до своєї держави, яка втілює в життя амбітний проект євроазійської інтеграції». Він також часто їздив на окуповані армією Росії території України і був «спостерігачем» на псевдовиборах, які влаштували проросійські терористи у Луганську і Донецьку в 2014 році.

Служба Безпеки України визнала Піскорського персоною нон-ґрата. Також голова проросійської партії Польщі відверто виправдовував Третій рейх. Впродовж 90-их років і на початку 2000-их він публікував журнал Odala, в якому було розміщено багато статей, в яких заперечувалося існування Голокосту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: