Завтра будуть відомі результати ЗНО з української мови, математики та історії України

Результати державної підсумкової атестації 2016 року з української мови і літератури, математики та історії України, проведеної у формі зовнішнього незалежного оцінювання, будуть розміщені на сайті Українського центру оцінювання якості освіти 27 травня, інформує Інтерфакс-Україна.

Ці результати розміщені на інформаційних сторінках учасників ЗНО, повідомив його директор Вадим Карандій.

На прес-конференції в четвер у Києві, він розповів, що 25 травня відбулося засідання експертної комісії при Центрі, де був визначений поріг «склав/не склав» з української мови та літератури – 23 бали, математики – 9 балів та історії України – 25 балів.

«Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури становили 91% учасників, з математики – 85%, з історії України – 87%. Всі абітурієнти, які подолали пороговий бал, зможуть брати участь у конкурсному відборі до вищих навчальних закладів України», - зазначив В. Карандій.

Він нагадав, що учасники ЗНО мають право подавати апеляцію на результати з української мови і літератури, математики та історії України протягом 5 календарних днів з дня офіційного оголошення результатів.

Директор УЦОЯО нагадав, що учасники ЗНО, які не склали тест з української мови та літератури, не допускаються до проходження тестування з інших предметів. Абітурієнти, що склали тест з української мови та літератури, отримують запрошення для участі у ЗНО з російської, іспанської, англійської, німецької, французької мов, біології, фізики, географії та хімії до 30 травня на своїх інформаційних сторінках.

Основна сесія ЗНО завершиться 17 червня тестуванням з хімії. Результати основної сесії з російської, іноземних мов, біології будуть опубліковані до 17 червня, з фізики, географії, хімії – до 25 червня. Додаткова сесія ЗНО триватиме з 14 червня до 4 липня, її результати будуть оголошені до 8 липня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: