На Львівщині хочуть відкрити лікувальний санаторій

На Львівщині у селі Кніселів планують відкрити санаторій на базі замороженого виробництва води «Кнісельчанка».

Про це сьогодні, 27 травня, під час прес-конференції на тему: «Як і скільки заробляють та на що витрачають кошти нові об'єднані територіальні громади на Львівщині?», повідомила головний бухгалтер Новострілищанської об’єднаної територіальної громади Любов Дейнега.

За її словами, приміщення колишніх селищних рад можна використати з користю. Адже це відносно нові добротні будівлі, побудовані у вісімдесятих роках минулого століття, які потребують мінімальних ремонтів. Тому в одній з них з 1 вересня функціонуватиме школа, в іншій будуть швейні майстерні, ще в одній  можна зробити санаторій.

«У нас є великий агрохолдинг, який орендує більшу частину землі. Але ми зацікавлені, щоби розвивався і дрібний бізнес. Тому ми створюємо конкуренцію. Земля в нас хороша. В основному – це вирощування зернових», - каже вона.

Проте, тут можливе й виробництво. Так, на території громади працює птахофабрика. А в одному з приміщень колишньої сільради підприємець планує відкрити швейне виробництво.

«У Кніселівській сільській раді є заморожений завод, він випускав воду  "Кнісельчанка". Це – дуже цілюща вода. Попередній селищний голова має всі висновки, що ця вода за якістю не поступається «Моршинській». І там вже є приміщення селищної ради, в якому можна відкрити санаторій», - розкриває плани розвитку громади головний бухгалтер.

Щодо видатків, то, за її словами, це – заробітна плата, енергоносії, поточні видатки, наприклад, витрати на невідкладну медичну допомогу.

«Видатків на невідкладну допомогу, фельдшерсько-аку шерські пункти раніше не мали і близько. Мешканець не міг навіть елементарно поміряти тиск і отримати таблетку від головного болю. Зараз ми плануємо придбати деяке обладнання для ФАПів», - каже Любов Дейнега.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: