Родичі вбитої солдатом РФ вірменської сім’ї подали до суду проти Росії

Родичі сім'ї Аветисян, яку розстріляв солдат Збройних сил РФ у вірменському місті Ґюмрі, подали позов проти Росії. Розмір позову становить 450 тисяч євро — по 50 тисяч євро за кожного дорослого члена сім'ї і 200 тисяч євро за двох убитих дітей.

Родичі сім'ї Аветисян, яку розстріляв солдат Збройних сил РФ у вірменському місті Ґюмрі, подали позов проти Росії. Розмір позову становить 450 тисяч євро — по 50 тисяч євро за кожного дорослого члена сім'ї і 200 тисяч євро за двох убитих дітей, повідомила Armenia Today.

Адвокат родини Арамазд Ківірян вважає, що Російська Федерація причетна до злочину, так як «взяла на службу людину з психічними відхиленнями і дозволила їй користуватися зброєю».

«Завдано нематеріальний збиток, порушено закріплене конвенцією ООН право на життя. Росія, будучи учасником конвенції, виступає відповідачем і несе відповідальність за дії представників дислокованої в Ґюмрі російської бази», - сказав Ківірян.

Нагадаємо, вбивство сім'ї Аветисян сталося 12 січня 2015 року. Шестеро членів сім'ї були знайдені мертвими, сьомий - шестимісячний Серж - помер через тиждень від отриманих поранень. У злочині обвинувачують солдата Збройних сил РФ Валєрія Перм’якова, який був затриманий при спробі перейти вірмено-турецький кордон.

Сам Перм’яков зізнався, що планував лише пограбувати будинок після того, як втік з військової частини. Однак, за його словами, він вчинив убивство «через шум у домі».

Військовий суд РФ засудив Перм’якова до 10 років колонії суворого режиму за дезертирство і розкрадання зброї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: