Українські медіа розвиваються набагато швидше за політичну систему України – посол США

872E8654-D271-4263-8E70-E12F1C396092_mw1024_s_n

Такого висновку дійшли учасники дискусії щодо протистояння новітній пропаганді у світових ЗМІ. Одним з експертів тут виступив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, який скоро залишить свою посаду.

Після панельної дискусії посланець США відповів на запитання преси про те, яким він бачить вирішення найболючіших проблем України.

Про медіа, владу та рівень життя в Україні

«Звісно, політики не повинні боятися медіа. Медіа грають неймовірно важливу роль у функіцонуванні сильної демократії. І я говорю моїм колегам в уряді України, що якщо їм щось не подобається із того, що було сказано на ТБ, найкращий спосіб дати цьому раду – перемкнути канал, - зауважив Джеффрі Пайєтт. - У жодному разі не цензура, не заборона каналів. Я розумію, це складна річ, особливо перед обличчям російської агресії. Але необхідно пам’ятати, що вільні медіа – запорука побудови сильної демократії».

«Медіа розвиваються в усьому світі. Головна тема цього форуму – прогноз, як медіа змінюють світ. І ми вже зараз стоїмо на порозі часу, коли медіа матимуть доступ до змін у сфері бізнесу, до прикладу. Це шлях перетворень, на якому ви є зараз, - додав посол. - Гадаю, що справжній ваш виклик у створенні глибокої демократії та медіа, що є дійсно незалежними. Не секрет, що найбільші телевізійні канали України належать олігархам. У США ми маємо сильну державну регуляцію щодо впливу великих економічних груп на медіавладу. Тому я є великим прихильником такого проекту, як «Громадське».

Про завершення роботи в Україні

«Я залишаю Україну відповідно до рішення США. Але зараз я вірю, що Україна вже не зверне назад із шляху реформ, свідком якого я був. Ви – частина Європи, ви повинні прийняти цей виклик», - сказав посол.

Війна на сході України

«Мінські домовленості повинні бути імплементовані настільки швидко, наскільки це тільки можливо. Найбільш важливо, що ми зрушили процес із місця. Багато хто питає мене: «Скільки людей було вбито від початку дії Мінських домовленостей?» Але ми хочемо бачити продовження, ми хочемо бачити відповідальність, - сказав Пайєтт. -  Барак Обама, говорячи через мене, Вікторію Нуланд, усю команду, наполягає на щонайшвидшому виконанні Мінських домовленостей. Але, зрозуміло, вони можуть вважатися вповні виконаними лише після проведення виборів.

Я ігнорую майже все, що приходить із «ДНР» та «ЛНР», тому що це не держави, вони не можуть виступати гарантами виконання домовленостей. У цій справі я покладаюся на заяви Банкової та дії конкретно Президента Порошенка», - сказав Джеффрі Пайєтт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: