Український Mars Hopper став одним з переможців конкурсу NASA

13247752_10209592808601311_8575211199480284131_o

Український проект марсіанського літака Mars Hopper увійшов до числа переможців Хакатона NASA Space Apps Challenge. Модель українських розробників перемогла в номінації «Вибір людей».

Всього було вибрано шість команд-переможців з 1200 учасників, пише Українська правда.

Як ми розповідали раніше, Mars Hopper розроблений для дослідження полюсів Марса. Як паливо він буде використовувати сухий лід, що знаходиться на поверхні Червоної планети. Mars Hopper буде збирати його під час посадок і за допомогою спеціального пристрою перетворювати його в газ, завдяки чому буде створюватися реактивна тяга.

«Mars Hopper відповідає на виклик в категорії Jet Set Mars, який передбачав розробку концепції рухомого пристрою, яке могло б легко і швидко досліджувати складний марсіанський ландшафт», - йдеться в офіційній заяві NASA.

Ще одна українська команда стала фіналістом в категорії «Кращий збір даних». Проект кіровоградських розробників Asterion-CYA пропонує метод для комп'ютерного обчислення потенційної небезпеки астероїдів для людства, щоб «допомогти нам уникнути долі динозаврів».

До числа переможців конкурсу увійшли також проект Scintilla, який аналізує забруднення повітря за інформацією з соцмереж, і розробка Canaria, що вдає із себе надрукований на 3D-принтері шматок вуха, який відстежує пульс і ряд інших показників.

Крім того, експерти NASA присвоїли перемогу мережі бездротових пристроїв для комунікації в умовах, де неможлива радіозв'язок, веб-пристрою для відстеження поверхні льодовиків в режимі онлайн і з додатком, що дозволяє дітям відчути себе космонавтами.

Конкурс NASA Space Apps Challenge проводиться з 2012 року, проте в Україні в цьому році конкурс був організований вперше. Хакатон одночасно проходив в 170 країнах світу з 22 по 24 квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: