Велосипедисти закликали владу знизити ліміт швидкості на дорогах у містах до 50 км/год

велосипедисти
фото УНІАН

Велосипедисти з різних громадських організацій України закликають уряд знизити ліміт швидкості авто на дорогах у містах до 50 км/год з нинішніх 60 км/год.

Про це на прес-конференції 27 травня повідомила координатор з національної роботи Асоціації велосипедистів Києва Ірина Бондаренко, повідомляє УНІАН.

«Ми виступаємо за те, щоб швидкість на дорогах у містах України було знижено до безпечного рівня. Безпечний рівень, як і в більшості міст Євросоюзу становить 50 км/год, це ліміт», - сказала Бондаренко.

Крім того, на її думку, необхідно зменшити ліміт нештрафованого перевищення швидкості на дорогах з 20 км/год до 5 км/год.

«У разі наїзду на пішохода чи велосипедиста зі швидкістю 50 км/год, у них є 90% шансів вижити, на відміну від наїзду на швидкості 60+ км/год, коли шанси вижити зменшуються до 5%», - сказала активіст.

Бондаренко додала, що раніше активісти велосипедного та пішохідного руху з низки українських міст підписали петицію з вимогою встановити безпечний ліміт швидкості в містах України та передали документ на розгляд у Кабмін, однак відповіді поки що не отримали.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: