Конгрес США закликав українську владу захистити ЛГБТ-марш

лгбт

Американський Конгрес надіслав відкритого листа послу України в США, в якому закликав українську владу створити безпечні умови для проведення в Києві ЛГБТ-маршу, запланованого на 12 червня.

Як повідомляє Громадське, лист підписали 38 членів нижньої палати Конгресу.

«Українська влада зобов'язана захистити право українських громадян на мирні зібрання та забезпечити охороною нинішній марш за громадянську рівність Київ Прайд», - йдеться в документі.

Конгресмени відзначили прогрес у захисті цивільних прав представників ЛГБТ-спільноти в Україні - зокрема, прийняття Верховною Радою антидискримінаційних поправок до законодавства. Разом з тим, члени Конгресу стурбовані нападом на гей-марш у Львові 19 березня.

«Ми особливо стурбовані відсутністю рішучого засудження такого насильства з боку влади і загальним бездіяльністю її органів перед особою погроз та насильства проти фестивалю і його учасників», - наголошується в листі.

Як зазначає видання, в минулому році український ЛГБТ-центр «Наш Світ» зафіксував 6 вбивств ЛГБТ-українців на грунті ненависті. При цьому, за даними організації, більшість таких випадків навіть не були зареєстровані через відсутність відповідної статті в КК.

Напередодні представники «Організації українських націоналістів» (ОУН) Миколи Кохановського пообіцяли зірвати проведення київського ЛГБТ-параду. Про це на сторінці в Facebook завив керівник прес-служби «Правого сектора» Артем Скоропадський.

«Якщо коротко, то в Києві буде кривава каша», - написав він.

Нагадаємо, в квітні в українській столиці одночасно пройшли мітинги прихильників і противників одностатевих шлюбів.

Також нещодавно повідомлялося, що Україна посіла шосте місце з кінця в рейтингу дотримання прав і свобод ЛГБТ серед 49 європейських країн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: