Мінфін наїхав на популістів

«У черговий раз популістами робляться спроби зірвати переговори України з Міжнародним Валютним Фондом, використовуючи різні методи, щоб загострити соціально-політичну ситуацію в країні. Цього разу – це публікація так званого «тексту Меморандуму МВФ,» – заява із таким змістом з’явилася на сайті Міністерства України.

З цього приводу заявляємо:

  1. Фінального тексту Меморандуму не існує. Робота над узгодженням Меморандуму ще досі триває. Уся комунікація між Урядом України та МВФ відбувається англійською мовою.
  2. Фінальний узгоджений та перекладений українською мовою текст Меморандуму буде опубліковано Міністерством фінансів на офіційному сайті одразу після підписання Меморандуму, яке очікується у протягом місяця.
  3. Будь-які інтерпретації так званого «тексту Меморандуму», що з’явився у мережі, не відповідають дійсності та розцінюються як спекуляції (зокрема що стосується пенсійного віку, скасування мораторію на продаж землі).
  4. Уряд провів конструктивні переговори з МВФ по ключових питаннях і доклав усіх зусиль для всебічного захисту інтересів громадян України.
  5. Уряд орієнтований на зміни, які в результаті покращать економічну ситуацію та забезпечать громадян можливістю отримувати гідні заробітні плати, пенсії та державні послуги.
  6. І МВФ є для нас надійним партнером на цьому шляху.

Нагадаємо, в Інтернеті з’явився буцімто текс Меморандуму  між Україною та МВФ щодо надання чергового траншу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: