Нардепи пропонують зробити травневі свята робочими днями

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо скорочення кількості святкових і вихідних дні

в, пише Інтерфакс-Україна.

Автори законопроекту - народні депутати Олег Медуниця, Андрій Левус, Микола Княжицький, Сергій Висоцький, Олена Масоріна, Михайло Бондар, Ігор Лапін (фракція «Народний фронт»), позафракційний Богдан Матківський, Олександр Опанасенко (фракція партії «Об'єднання Самопоміч»), Олександр Бригинець і Вадим Денисенко (партія «Блок Петра Порошенка»).

У пояснювальній записці до документа пропонується вилучити День міжнародної солідарності трудящих (1 і 2 травня) та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні (9 травня) з переліку святкових днів. Крім того, задля увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 рр. пропонується зберегти лише День пам'яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня, скасувавши державне свято - День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Законопроект також передбачає скасування норми трудового законодавства про те, що у разі, коли святковий або неробочий день збігається з вихідним днем, вихідний день переноситься на наступний після святкового або неробочого.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: