Порошенко каже, що є домовленість про повернення з РФ Афанасьєва та Солошенка

порошенко

Вчора під час інтерв'ю на телеканалі «Інтер» президент України Петро Порошенко заявив, що існує попередня домовленість із керівництвом Російської Федерації щодо повернення в Україну ув’язнених у Росії українців Юрія Солошенка та Геннадія Афанасьєва

, пише Інтерфакс-Україна.

«Я далекий від того, щоб давати обіцянки або називати багато прізвищ. Можу сказати лише, що за попередньою домовленістю ми можемо розраховувати на повернення додому Афанасьєва та Солошенка», - сказав Петро Порошенко.

Пізніше, в показаній телеканалом повній версії інтерв'ю, президент розповів, що також тривають переговори та задіяні всі ресурси української сторони, зокрема і формат тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі та «нормандський формат», для звільнення 25 українців, які перебувають на окупованій території Донецької та Луганської областей.

«І ми на фінішній прямій щодо умов, термінів і процедури їх повернення», - наголосив Петро Порошенко.

Глава держави зазначив, що штаб, до якого входять дипломати, громадські діячі та працівники спецслужб, створений свого часу для повернення з Росії в Україну військовослужбовця і народного депутата Надії Савченко, продовжує працювати над звільненням інших українців, що перебувають в ув'язненні в Російській Федерації та в заручниках на окупованій території.

Як повідомлялося, 27 травня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що звільнення утримуваних у Росії українців Ю. Солошенка та Г. Афанасьева - питання найближчих тижнів.

«Зараз я дуже сподіваюся, що наступним етапом буде звільнення Солошенка, який, як ви знаєте, важко хворіє, і, звісно, Геннадія Афанасьєва. Думаю, що це питання найближчих тижнів», - повідомив П.Клімкін в ефірі програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» минулої п'ятниці.

Водночас він зазначив, що про умови звільнення наразі говорити рано, оскільки переговори тривають до останніх днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: