Вступна кампанія 2016: скільки коштує диплом бакалавра у Львові (ІНФОГРАФІКА)

fec44d1012dbf76e991c4504daead50d

ІА «Дивись.info» проаналізувала найпопулярніші напрями навчання, ціни, пропозиції та можливість майбутнього працевлаштування з дипломом вказаного ВНЗ.

Уже невдовзі в Україні стартує вступна кампанія.

Юридичний напрям

Юридичний напрям у Львові представлений у кількох ВНЗ. Зокрема, НУ «ЛП», Львівський національний університет імені Івана Франка, Львівський університет бізнесу та права, Львівський університет внутрішніх справ. Ліцензійний обсяг та цінова політика закладів між собою значно різняться, проте однаковими залишаються сертифікати з предметів ЗНО, що необхідні для вступу. Це – українська мова та літератури, історія України, математика або ж іноземна мова чи географія.

Безумовно, фах юриста у майбутньому дає багато перспектив і можливість добре заробляти, однак, звертаючи на шлях юриспруденції, варто пам’ятати, що  кожного року  лише у Львові випускають близько 500 таких бакалаврів.

ТЗ1n

Міжнародні відносини

Майбутніх дипломатів Львів також готує у кількох вищих навчальних закладах. Потрапити на навчання за державним замовленням тут надзвичайно важко, адже зазвичай конкурсний відбір передбачає  більше 80-ти заявок на одне місце, проте для тих, хто не має можливості навчатись за рахунок держави – є шанс здобути диплом за власні кошти.

Для того ж, аби спробувати свої сили і вступити на спеціальність міжнародні відносини необхідно скласти три з наступних ЗНО -  українська мова та література (обов’язково), іноземна мова, історія або географія чи математика математика. Детальнішу інформацію можна знайти на офіційних сторінках ВНЗ.

три

Журналістика

Цей фах привертає увагу абітурієнтів швидким розвитком та популярністю галузі. Однак, ринок журналістів нині переповнений, львівські ВНЗ щорічно відбирають на навчання за даною спеціальністю більше 200 абітурієнтів. Для вступу необхідно скласти ЗНО з таких предметів як українська мова та література (обов’язково), історія України  або іноземна мова за вибором ВНЗ.

Також складовою відбору є творчий конкурс, який прирівнюється до сертифіката ЗНО. І він відіграє чи не найбільшу роль, адже дає шанс оцінити творчий потенціал вступників.

два

Економіка

Така спеціалізація у нашому регіоні досить поширена. Як мінімум, чотири ВНЗ готують майбутніх експертів у галузі економіки. У залежності від престижності вишу та кількості заявок на одне місце ліцензійного відбору, різниться і цінова політика на навчання.

Так, за диплом бакалавра економічної теорії  у Франковому університеті доведеться викласти більше 40 000 гривень за весь час навчання на бакалавраті. Більш стримані у цьому плані Політехніка та Аграрний університет. Тут за 4 роки навчання хочуть до 30 000 гривень.

один

Медицина

Важкий конкурсний відбір, наполеглива підготовка до нього і 7 років життя в аудиторіях. Так часто студенти медичних ВНЗ розповідають про своє життя. У Львові  ж послідовників Гіппократа готує всього лише один ВНЗ – ЛНМУ імені Данила Галицького. Потрапити сюди на навчання дуже нелегко. Для цього потрібно мати неабиякі знання і фінансові можливості. Для прикладу, стоматологічний напрям передбачає всього лише 5 місць державного замовлення. Охочих же у десятки разів більше.

Цікаво: спеціальність на мільйон

Найдорожчим в університеті імені Івана Франка виявилось навчання на спеціалізації «Міжнародне право». За рік навчання на цій спеціальності доведеться віддати понад 18 000 гривень. У НУ ЛП фахівців з міжнародного права також готують, і вартість одного року навчання сягає майже 11 000 гривень.

Олег ГАЛІВ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: