Зсув на сміттєзвалищі у Львові: що відомо на цю годину (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

13305025_1239511132733451_4760815832340138491_o

Сьогодні вдень трьох рятувальників завалило під час зсуву на грибовицькому сміттєзвалищі. Пошукові роботи тривають кілька годин, шансів на порятунок людей майже не залишається.

За повідомленням Львівської облдержадміністрації, рятувальники планують працювати на місці події цілодобово. «Було утворено оперативний штаб, котрий координуватиме роботу із ліквідації наслідків та визначено основні завдання щодо організації аварійно-рятувальних робіт, - повідомив в.о. директора департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА Олександр Харчук. - Також на місці події розгорнуто польовий табір та пересувний медпункт, організовано підвіз води».

Зсув може повторитись

Пошукові роботи тривають попри небезпеку повторного зсуву. Видання ZAXID.NET, посилаючись на голову обласної ради Олександра Ганущина повідомляє, що пошукові роботи тривають попри небезпеку. «Буде працювати важка техніка, але тут теж є проблеми - кут нахилу поверхні занадто крутий», - зазначив він. Наразі рятувальники укріплюють береги озер, розташованих на території звалища, щоб не допустити подальшого зсуву сміття і витоку інфільтратів і гудронів.

Відео Варта 1

Пошуки тривають

Станом на 21.00 30 травня пошукові роботи тривають. «Працівники ДСНС досі продовжують шукати трьох рятувальників які потрапили під завал. До пошуково рятувальних робіт залучено 220 рятувальників та 25 одиниць спецтехніки. Координацію робіт на місці події здійснює начальник Головного управління ДСНС у Львівській області. Станом на 21:00 30 травня пошукові роботи продовжуються», - повідомили у ДСНС у Львівській області.

Відкрито кримінальне провадження

Керівник прес-служби Головного управління національної поліції у Львівській області Світлана Добровольська повідомила, що за фактом ситуації відкрито провадження за ч. 2 ст. 272 ККУ (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

На об'єкті – понад 400 людей

Рятувальники повідомили, що на об'єкті зараз працює кілька сотень людей. Про це ідеться в оперативній інформації ДСНС станом на 19:00.

«Станом на 19:00 до пошуково-рятувальних робіт залучено 475 чоловік та 63 одиниць техніки, у тому числі кінологічні розрахунки. Координацію робіт на місці події здійснює начальник Головного управління ДСНС у Львівській області», – ідеться у повідомленні.

Шанси на виживання мінімальні

Водночас, начальник обласної Національної поліції Львівщини Дмитро Загарія заявив, що шансів врятувати завалених людй живими майже немає. Засипані сміттям на Грибовицькому сміттєзвалищі пожежники найімовірніше вже загинули, – вважає очільник обласної поліції. Про це він заявив на брифінгу на місці події.

«Проводяться роботи, щоб знайти тіла. Найімовірніше, що до цього часу вони вже загинули», - повідомив Загарія.

Повітряна зйомка Громадське.Львів з місця події.

Позачергова сесія ЛМР

Міський очільник Львова Андрій Садовий перервав свою робочу поїздку до столиці і вже вилетів до Львова, - про це повідомляє Гал.інфо із посиланням на прес-службу ЛМР. У свою чергу, депутати Львівської міської ради ініціюють позачергову сесію, присвячену сьогоднішнім подіям. Про це написав депутат Львівської міської ради Ігор Телішевський у Facebook.

«Відповідальності не уникнути. Нікому з того пулу чиновників, які впродовж багатьох років намагалися обійти проблему Грибовицького сміттєзвалища. Які ігнорували інвесторів, які не поспішали з утилізацією гудронів, які дозволяли накопичувати ті кілометрові гори сміття, які сьогодні накрили собою рятувальників. Фракція «Українське об'єднання патріотів – Укроп» у Львівській міській раді ініціює позачергову сесію міської ради, завтра, 31 травня і закликає всіх своїх колег – завтра, о 14:00 годині змусити чиновників подивитись в очі львів'янам і розказати нарешті правду – чому Грибовичі стали зоною екологічного лиха і чому загинули рятувальники», – наголосив депутат.

Нагадаємо, сьогодні вранці ДСНС у Львівській області повідомила, що пожежу на сміттєзвалищі у Грибовичах, яка тривала вночі, вдалось ліквідувати. Вже кілька годин потому стався зсув, через який під завалами опинилися троє рятувальників. Пошуки цих людей тривають досі.

Раніше ЛМР відмовила 43 фірмам з 14 країн, які пропонували побудувати сміттєпереробний завод. Деталі і документ дивіться тут.

https://www.youtube.com/watch?v=A1U9F3IOEq8

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: