Міносвіти пропонує за державний кошт вчити більше ІТшників і менше економістів та правників

ІТ офіс

Міністерство освіти та науки пропонує різке збільшення держзамовлення на спеціалістів у сфері ІТ і скорочення на економістів та правників.

Про це заявила на прес-конференції міністр освіти і науки Лілія Гриневич,повідомляє Укрінформ.

«Для нас є дуже важливим відреагувати на потреби ринку праці, які більш-менш прогнозовані. Зокрема у сфері ІТ у нас різко зросте державне замовлення. Ми пропонуємо понад тисячу місць державного замовлення додатково на ІТ-спеціальності. Це дуже важливо. І на це є потреба у ринку праці. Скорочується державне замовлення на правників, економістів», – сказала Гриневич.

За її словами, так само будуть відбуватися зміни у державному замовленні відповідно до того, як буде на них реагувати і сам абітурієнт. І в цьому відмінність розподілу місць держзамовлення. Якщо раніше переважно це розподілялося виключно вручну між університетами, то зараз місце держзамовлення іде за абітурієнтом з високими балами ЗНО. Але при цьому на кожну спеціальність є визначений обсяг місць держзамовлення.

«У цій вступній кампанії ми визначаємо мінімальний і максимальний поріг державного замовлення для вищих навчальних закладів. Наприклад, якщо наші абітурієнти з високими балами ЗНО будуть обирати якийсь певний вищий навчальний заклад, то він зможе мати можливість трохи збільшити своє державне замовлення – коли вони приходять з цими місцями державного замовлення у цей вищий навчальний заклад. Але це також буде обмежуватися – не більше ніж 25% від того порогу держзамовлення, який був попередньо визначений для абітурієнтів», – уточнила міністр.

В 2014 році в Україні було створено некомерційний фонд BrainBasket, мета якого допомога в підготовці 100 000 ІТ-спеціалістів до 2020 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: