Політолог: «Коли захланність мера починає вбивати людей, то вже треба щось робити…»

maxresdefault

Трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі активно обговорюється в ЗМІ, депутати всіх рівнів намагаються з’ясувати хто винен в тому, що трапилось, а волонтери чергують на місці події.

Депутати міської ради зібралися на позачергове засідання, а громадські активісти навіть принесли в зал засідань смітник. Тим часом мер Львова, Андрій Садовий, вирішив не змінювати свій робочий графік і відправився на зустріч з представниками церкви. Така поведінка очільника міста викликала, м’яко кажучи, невдоволення в багатьох львів’ян.

Політологи ж припускають, що трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі стане переломним моментом в політичній кар’єрі Андрія Садового. Особливо меру нагадують той факт, що до міста звертались аж 43 іноземні фірми, які пропонували побудувати сміттєпереробне підприємство.

«Це все приклад того, що людина, яка крім грошей нічого не бачить і не розуміє, є дуже небезпечною на керівних посадах, адже це – небезпечно для життя людей, — коментує Петро Жук, політолог, директор Центру інформаційних проблем території НАН України. — Якби ті фірми, що зверталися до міської ради і могли навести лад з Грибовицьким сміттєзвалищем, вже цим займались, то, думаю, трагедії би не сталося. Натомість, думалось, як з того найбільше сторгувати. Все це – через захланність. І коли захланність мера починає вбивати людей, то вже треба щось робити».

Також Петро Жук переконаний, що меру не уникнути відповідальності. Адже, найчастіше, в «гострі періоди»(9 травня до прикладу) Андрій Іванович відбуває на давно заплановані зустрічі далеко за межі Львова.

[dyvys_blockqoute text="Виходити сухим з води» можна до пори до часу. Януковичу це також дуже довго вдавалося" author="Петро Жук"]

«Я вважаю, що зараз може статися переломний момент в свідомості людей. Не зважаючи на те, що міську раду зараз блокують, більшість суспільства наразі не готове до кардинальних змін. Події на сміттєзвалищі нагадують мені Скнилівську трагедію, коли люди загинули під час авіашоу, приуроченого радянському «визволенню» Львова. Тоді свідомість суспільства змінилась кардинально. Гадаю, що нинішні події також змінять свідомість людей, звичайно, не одразу і Садового не зразу змінять на цій посаді, але ця трагедія «відкриє очі» багатьом. Просто наразі люди змучені сьогоднішнім важким життям, тому, скоріш за все, не одразу повернуться проти таких людей, які дуже не на своєму місці, один з яких Садовий».

Політолог впевнений, що не прийшовши на засідання сесії, мер продемонстрував ігнорування проблеми. На думку, пана Жука, такий досвідчений політик, як Андрій Садовий, готовий до будь-якого тиску як з боку депутатів, та і з боку громадськості.

[dyvys_blockqoute text="Андрій Садовий – людина досвідчена, він не вперше опиняється у важкій ситуації. І те, що він не прийшов на сесію свідчить про те, що він ігнорує проблему, а не боїться тиску"]

«Мовляв, «я – цар, Божий помазаник», якому все можна. А те, що пан Садовий ще й пішов на зустріч з представниками церкви, говорить про те, що його поведінка кидає тінь і на церкву. Така поведінка – це святотатство. Адже люди загинули, його кличуть до відповідальності, а він прикривається, що має зустріч з духовними особами. Гадаю, якби він прийшов, покаявся, поплакав, траур  організував, то йому би пробачили. Поки що така поведінка – гординя».

Також Петро Жук переконує, що хоч трагедія і вплине на політичну кар’єру мера, його амбітні плани на державному рівні вона не зруйнує.

«Думаю, що Садовий розуміє, що на державному рівні він ні на що не може претендувати, як би його не просували. Ідея «Самопомочі» — вичерпана. Він сам цю ідею, по суті, вимазав і викинув. А іншої ідеї він не має».

Розмовляла Христина ІНЖУВАТОВА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: