Савченко відкрила засідання Верховної Ради

Народний депутат України Надія Савченко, відкрила засідання Верховної Ради України. Фактично, це її перший робочий день з часу обрання нового парламенту.

До зали засідань парламенту у вівторок вранці Савченко прийшла з прапором України на лівому плечі, а в руках у неї був– кримськотатарський прапор з таньгой, - пише Інтерфакс-Україна.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив засідання і запросив Савченко виступити з трибуни парламенту. Вона почала свій виступ з того, що попросила вибачення у матері військовослужбовця Збройних сил України Вадима Пугачова, який був убитий поблизу м. Щастя Луганської області в тривалій перестрілці з противником, у результаті якої були затримані двоє бійців ГРУ Генштабу ЗС РФ Олександр Александров, Євген Єрофєєв, згодом засуджені в Україні і, по суті, обміняні на Надію Савченко.

За словами Савченко, вона пообіцяла, що не дасть забути депутатам Верховної Ради захисників України, які загинули за минулі роки. «Ніхто не забутий, ніщо не забуто», - наголосила вона.

«Народ України не дасть сидіти в цих кріслах, якщо ми зраджуватимемо їх», - сказала Надія Савченко.

Свій виступ Савченко завершила виконанням державного гімну України, який також підтримали присутні в залі засідань народні депутати. Після виступу з парламентської трибуни Савченко зняла плакат зі своїм портретом і закликом до її звільнення, який тривалий час висів на трибуні, і розвісила там банер із портретами українців, ув'язнених і утримуваних у Російській Федерації. Банер містить напис «Волю в'язням Кремля».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: