«Укрпошта» протестує доставку посилок дронами

дрон

Держпідприємство поштового зв'язку «Укрпошта» почне тестування дронів в якості посильних

, повідомляється на офіційному сайті служби.

«Буде тестуватися повітряний вид доставки за допомогою дрона ізраїльського виробництва... Адресат отримає смс-повідомлення і через кілька хвилин зможе прийняти посилку від «Укрпошти», яку принесе йому дрон», - повідомляється в офіційній заяві.

Перша, тестова доставка пошти за допомогою дрона пройде завтра, 1 червня в місті Буча Київської області. У разі успішного проведення випробувань очікується, що послуга повітряної доставки пошти за допомогою безпілотних літальних апаратів може бути включена в список сервісів «Укрпошти» на постійній основі.

Нагадаємо, в минулому році українська компанія з доставки посилок «Нова Пошта» представила прототип дрона-листоноші, який був розроблений спільно з компанією Drone.UA. Безпілотний листоноша в автономному режимі може доставляти посилки вагою до 0,5 кг, прикріплені за допомогою магнітних застібок на відстань 3 кілометри. Приблизний час роботи дрона без підзарядки - 18 хвилин.

У квітні поштова служба Австралії також оголосила про початок тестування доставки невеликих посилок за допомогою безпілотних літальних апаратів. А в лютому стало відомо, що один з найбільших китайських інтернет-рітейлерів JD планує найближчим часом почати доставляти свої товари використовуючи безпілотні технології.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: