До Дня захисту дітей у міському транспорті Львова триває кампанія «Проти опіків»

57a4a894-77ca-4885-aaa0-f7e5a81b8376

1 червня, у львівських маршрутках стартувала інформаційна кампанія «Проти опіків».

У салонах автобусів почали розміщувати плакати-наклейки з порадами, як вберегти дітей від побутових опіків. Акцію організували перевізники «Успіх БМ» та «Фіакр-Львів» у рамках українсько-американського освітнього проекту «Проти опіків».
Як зазначив керівник підприємства «Фіакр-Львів» Степан Коцан, спільно з проектом «Проти опіків» було розроблено плакат із лаконічною інформацією, як убезпечити малюків від травматизму гарячою рідиною.
Наліпки, які сьогодні почали розклеювати у салонах автобусів, тривалий час будуть розміщені на видному місці.
«Ідея розміщення у міському транспорті інформаційних плакатів з порадами – не випадкова, адже щодня автобусами користується багато молодих батьків. Згідно з дослідженням, яке проводила Гарвардська медична школа у Львівській області, саме молоді батьки у віці 17-25 років найчастіше обпікають своїх малюків через неуважність або безвідповідальність, – пояснив бостонський лікар, професор Гарвардської медичної школи і керівник проекту «Проти опіків» Геннадій Фузайлов. – Ми прагнемо якнайширше донести інформацію про те, як захистити власну дитину від опіку і як правильно надати першу домедичну допомогу, якщо опік таки стався. І ми вдячні львівським компаніям, які погодилися розмістити  у своїх автобусах наліпки з такою важливою і актуальною інформацією», – додав Геннадій Фузайлов.

За статистикою, понад 12 тисяч дітей в Україні щороку отримують опіки. Найбільша кількість постраждалих – діти від 1-го до 5-ти років, адже в цьому віці малюки починають ходити та активно досліджувати все навколо. Найчастіше, у 65-80% випадків, діти обпікаються гарячою рідиною, у 25-30% – вогнем та 7% – електроприладами. В Україні найбільше опіків стається на кухні.

Довідка: українсько- американський освітній проект «Проти опіків» стартував в Україні в березні 2016 року. У Львівській області реалізується першим за ініціативи бостонського лікаря, професора Гарвардської медичної школи Геннадія Фузайлова. На Львівщині програма впроваджується за сприяння Департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: