Ізраїль хоче створити в Україні лікувальний центр для учасників АТО

Віце-прем'єр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе та посол Ізраїлю в Україні Еліав Бєлоцерковські обговорили варіанти допомоги ізраїльської сторони для українських військових - учасників АТО, повідомляє Інтрефакс-Україна.

Еліав Бєлоцерковські звернув окрему увагу Іванни Климпуш-Цинцадзе на два пріоритетні напрями роботи посольства Ізраїлю в Україні: психологічну допомогу людям з посттравматичним синдромом і реабілітацію військовослужбовців.

Посол зазначив, що Ізраїль має унікальні знання і досвід у цих питаннях, які готовий передати Україні.

За його словами, особливе місце займає проект центру, в якому ізраїльські фахівці тренували б українських медиків і надавали їм професійну підтримку під час безпосереднього лікування пацієнтів. У такому центрі також планується запровадити гарячу лінію першої психологічної допомоги, наприклад для учасників АТО.

Посол висловив сподівання, що такий центр стане для України національним проектом і держава докладе максимум зусиль для його реалізації.

«Ізраїль, у свою чергу, готовий забезпечити такий центр технологіями, а його співробітників - спеціальними знаннями та тренуваннями», - йдеться в повідомленні.

Е. Бєлоцерковські також наголосив, що Ізраїль у своїх міжнародних переговорах завжди підтримує позицію України щодо її європейської та євроатлантичної інтеграції, а також у контексті агресії Росії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: