Львівський військовий шпиталь отримає від фонду НАТО допомоги на 75 тисяч євро

Загальна сума допомоги Військово-медичному клінічному центру Західного регіону від Трастового фонду НАТО з медичної реабілітації складатиме 75 тисяч євро.

Про це повідомив під час прес-конференції у Львові керівник відділу підтримки проектів програми співпраці і загальних послуг Агенції НАТО  з підтримки і постачання Рене Рой.

«Це не найбільший у фінансовому плані проект НАТО в Україні, але безумовно один з найважливіших для допомоги людям», - сказав Рене Рой.

Трастовий фонд, який здійснює допомогу пораненим українським бійцям був заснований у 2014 році, і почав працювати на початку 2016-го після наповнення добровільним внесками 11 держав. Проект з бюджетом 2,25 мільйонів євро розрахований на 2 роки. Низка ініціатив уже реалізовані.

Так Військово-медичний клінічний центр Західного регіону отримав реабілітаційне обладнання на суму 40 тисяч євро. Завершується навчання 11 травмованих учасників АТО на курсах підготовки водіїв, надано допомогу в реабілітації 13 бійців, профінансовано 6 візитів українських фахівців до медичних центрів країін-членів НАТО, проведено 17 конференцій та тренінгів якими охоплено 1500 українських фахівців, розпочато процедуру закупівлі модульного тренувального басейну за 72 тисячі євро для Харківського інституту протезування.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: