Меморандум дасть можливість громадськості контролювати за лісовими господарствами, - Дащаківська

_MG_7572_1464790988_613x408.66666666667_3_0

Сьогодні, 1 червня, у Львівській ОДА, влада, громадськість та правоохоронні органи підписали меморандум і домовились спільно боротися з корупцією у лісовій галузі.

Сьогодні, 1 червня, у Львівській ОДА влада, громадськість та правоохоронні органи підписали меморандум і домовились спільно боротися з корупцією у лісовій галузі. 

Цим документом сторони засвідчили співпрацю задля зменшення рівня корупційних ризиків у лісовому секторі Львівської області та покращення інформування суспільства.

Отже, згідно меморандуму, Львівська ОДА та управління лісового господарства беруть на себе зобов'язання:

  • участь громадськості у розробці планів, програм, пов'язаних з охороною, захистом, використанням та відтворенням лісів;
  • вільного доступу громадськості  до інформації про стан лісів та ведення господарства в них;
  • пропозицій щодо розроблення нормативно-правових актів з питань ведення лісового господарства та внесення змін до них;
  • забезпечення доступу і обміну інформацією, необхідною для досягнення мети Меморандуму, забезпечувати участь громадськості у всіх цих заходах.

Як повідомила Керівник Західноукраїнського представництва фонду «Відродження» Оксана Дащаківська ІА Дивись.info, що найважливішим є доступ до лісів, адже сьогодні судження громадських активістів не приймалися до уваги.

«Сподіваємося, що даний меморандум - дасть можливості для громадських активістів стати повноправним учасником процесів управління та контролю за лісовими господарствами», - сказала Оксана Дащаківська.

Зазначимо, що Меморандум – це результат ініціативи Асоціації «Кластер Деревообробки та Меблевого Виробництва», Дунайсько-Карпатської програми WWF в Україні, Міжнародного фонду «Відродження» та Національного лісотехнічного університету, які виступили з ідеєю розробки документа для зменшення рівня корупційних ризиків у лісовому секторі.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: