Нас злили: серед бойовиків ОРДЛО паніка через заяву Лаврова

Вчорашня заява глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що Росія не визнає «ЛДНР», викликала сплеск паніки серед бойовиків і їхніх прихильників з числа місцевого населення на Донбасі.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив військовий експерт, координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«Широко поширюються тези про те, що «Путін злив Новоросію», що найближчим часом варто очікувати припинення будь-якої «допомоги з Росії», і що мінський діалог є для Москви лише приводом дипломатично відмовитись від окупованих територій», – пише експерт.

Він зазначає, що серед місцевих бойовиків поширюються чутки про те, що нібито вже досягнуто домовленостей між Києвом і Москвою про «амністію» терористів, проте вона буде стосуватися виключно тих бойовиків НЗФ, хто не брав безпосередньої участі в бойових діях, тоді як всі інші - а це левова частка особового складу «1-го АК ДНР» і «2-го АК ЛНР» - будуть вважатися «військовими злочинцями» і потраплять під жорстке кримінальне переслідування з боку України.

«Серед російських найманців, натомість, поширюється інформація про те, що Росія не дасть їм можливості покинути Донбас і повернутися в РФ, «підставивши» таким чином під переслідування з боку України», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, учора на сторінках «Комсомольской правды» вийшло інтерв’ю з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, який заявив, що визнання «ЛНР» і «ДНР»  наразі конртпродуктивне.

«Визнання «ДНР» і «ЛНР» контрпродуктивне, це дасть привід Заходу припинити тиск на Київ з виконання Мінська-2», – заявив Лавров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: