Президент Філіппін продає яхту, щоб підвищити зарплати і пенсії

796_985ab
фото © Gov.ph

Новообраний глава Філіппін Родріго Дутерте розпорядився продати президентську яхту

. Про це повідомляє видання Reed.

Кошти від продажу яхти BRP Ang Pangulo будуть спрямовані на виплати пенсій ветеранам збройних сил країни. Крім того, Дутерте планує на отримані гроші підвищити зарплати місцевим лікарям і решті медперсоналу, щоб зупинити їх масовий від'їзд за кордон. Якщо ж яхту продати не вдасться, президент запропонував переобладнати її в плавучий госпіталь.

Яку саме суму Дутерте очікує виручити за судно, не повідомляється. Однак відомо, що в 1986 році тодішній лідер Філіппін Корасон Акіно вже намагалася продати президентську яхту за 5,5 мільйона доларів, але тоді спроба успіхом не увінчалася. Згідно з підрахунками CNN, щорічне утримання яхти обходиться державі приблизно в 685 тисяч доларів (32 мільйони філіппінських песо).

Президентська яхта BRP Ang Pangulo була побудована в 1958 році японською компанією IHI Corporation і отримана філіппінським урядом в якості репарацій за Другу світову війну. З 1959 року стала офіційним президентським судном. На яхті довжиною 77 метрів можна розташувати 44 пасажири і команду з 81 людини. Також судно обладнане посадочним майданчиком для вертольота.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: