У військовому шпиталі відкрили ерго-терапевтичну кімнату та майстерню з ремонту інвалідних візків

ergoterapevt1

Першу в Україні ерго-терапевтичну кімнату та майстерню з ремонту інвалідних візків відкрили сьогодні у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону.

Кімната ерготерапії  - це своєрідна навчальна квартира для пацієнтів з особливими потребами. Вона має показати пацієнтам, їхнім родичам, соціальним працівникам, чиновникам як має бути обладнана квартира а також дати пацієнтам певні навички нового життя.

«Це кухня адаптована для людей з особливими потребами, щоб людина на візочку могла під’їхати дістати те що їй потрібно з поличок. Це спеціальні тумбочки, ложки, вилки для тих в кого руки не працюють належно. В цій кухні пацієнти вчаться бути незалежними, вчаться як вони будуть діяти вдома, як обладнати приміщення», - розповіла фізичний терапевт Юлія Амеліна.

У візковій майстерні, параолімпійський чемпіон з паверліфтингу Павло Козак допомагає підібрати та налаштувати візки персонально під кожного пацієнта.

«По матеріалах, якості підшипників, точності спайки наші візки відстають від натівських. Не буду озвучувати виробників, але кожна друга рама сходить з конвеєра з перекосом, матеріал, який ще не встигли помалювати вкривається іржею. До відкриття майстерні доводилося працювати в ординаторській, часто возив з собою інструменти», - розповів Павло Козак.

Обладнання для ерго-терапевтичної  кімнати та майстерні закупили за кошти Трастового фонду НАТО з медичної реабілітації. Свої внески в цей фонд зробили 11 держав серед яких США, Ніделанди, Японія, Швеція, Литва Угорщина, Туреччина. Фонд працює з початку року. За цей час  для Військово-медичного клінічного центру Західного регіону закуплено та встановлено обладнання на загальну суму в 40 тисяч євро.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: