Україна пропонує США спільно виготовити ракетний двигун

Україна запропонувала Сполученим Штатам спільно розробити й виготовити ракетний двигун, покликаний замінити російські аналоги, які нині використовуються для запуску американських військових супутників, повідомляє Радіо Свобода.

Голова Державного космічного агентства України Любомир Сабадош заявив 31 травня, що він під час візиту до США запропонував план заміни російських ракетних двигунів РД-180, використання яких американський Конгрес ухвалив припинити до 2019 року.

«Це досить складне завдання, але ми можемо впоратися з цим», – сказав Сабадош.

Голова Державного космічного агентства України відзначив, що у США зацікавилися цією ідеєю, і подальші переговори відбудуться в Києві в листопаді.

Конгрес доручив військовим США знайти альтернативу російським ракетним двигунам у 2014 році після того, як відносини між Сполученими Штатами і Росією різко погіршилися через російську анексію Криму та роль Москви в збройному конфлікті на Донбасі.

Пентагон заявив, що американським приватним підрядникам потрібний час і стимули для розробки альтернативних варіантів, однак намагання негайно замінити російський двигун вимагатиме значних ресурсів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: