Німецьке громадянство визнано найціннішим в світі, - дослідження

Швейцарська консалтингова фірма Henley & Partners опублікувала дослідження «Індекс громадянств світу» (Quality of Nationality Index, QNI), в якому аналізуються переваги володіння паспортом тієї чи іншої країни, пише РБК. Рейтинг складений з урахуванням політичних, економічних і соціальних факторів.

Перше місце в списку найпривабливіших громадянств займає Німеччина, набравши 83,1 бала. Слідом за нею йдуть Данія (83 бали), Фінляндія (82 бали), Норвегія (81,7 бала), Швеція та Ісландія (по 81,6 бала). Найменш цінним, за даними експертів, виявився паспорт Конго (14,3 бала).

Всі досліджувані країни (161) розділені на чотири категорії: з низьким (0-20 балів), середнім (до 35 балів), високим (до 50 балів) і вкрай високим (більше 50 балів) якістю громадянства. Середній показник по світу склав 38,7, а медіанний - 30,9 бала. Єдиною з країн СНД в категорію з високою якістю увійшла Росія (37,4 бала), в інших пострадянських державах (за винятком Балтії), згідно з рейтингом, якість громадянства виявилося середнім.

Привабливість того чи іншого громадянства визначалася на підставі його внутрішньої і зовнішньої цінності. Під внутрішньої цінністю мається на увазі якість життя в країні, яке оцінюється за допомогою розміру економіки (ВВП за даними МВФ або Світового банку), Індексу розвитку людського потенціалу (за даними ООН) і внутрішньої стабільності (Глобальний індекс миролюбності). Зовнішня цінність відображає вигідність громадянства з точки зору подорожей, проживання в інших країнах і повноти використання своїх прав за кордоном.

«Зовнішня цінність громадянства відображає ступінь, до якої власники таких паспортів можуть насолоджуватися усіма принадами глобалізації. Відносно ж внутрішньої цінності чим більше можливостей надає держава своїм громадянам в питаннях багатства, безпеки, освіти, охорони здоров'я і стабільності, тим вище показник », - йдеться в дослідженні.

Нагадаємо, недавнє дослідження показало, що все більше людей на планеті вважає себе «громадянами світу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: