Польщі загрожують санкції Євросоюзу

Польща та Євросоюз
Польща та Євросоюз / culture.pl

У Єврокомісії офіційно застерегли Польщу від «антиконституційних змін», що нині , на думку Брюсселю, провадить влада країни. Варшаві навіть загрожують санкції або накладання штрафу.

У Єврокомісії офіційно застерегли Польщу від «антиконституційних змін», що нині , на думку Брюсселю, провадить влада країни. Варшаві навіть загрожують санкції або накладання штрафу, повідомляє The Guardian.

Відповідну заяву зробив віце-президент Єврокомісії Франс Тиммерманс. Він розповів, що надіслав листа польському уряду, у якому висловив занепокоєність змінами, що нещодавні зміни у Конституційному суді Польщі «створюють загрозу для верховенства права».

Справа у тому, що невдовзі після перемоги ультраконсервативної партії «Право і справедливість» на парламентських виборах, у Польщі було прийнято закон, що дозволяв новому уряду призначати суддів вищих інстанцій на свій розсуд. При цьому їм було дозволено не визнавати попередньо обраних суддів.

Відтак у Брюсселі сподіваються на перегляд цієї практики. В інакшому випадку, проти Польщі можуть застосувати санкції – заборона голосувати за рішення ЄС або накласти штраф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: