Поляки розповіли рівненчанам, як на історії гроші заробляти

Ostrig_region

Під час останньої польської делегації  на Рівненщину поляки порадили нардепам почати нарешті заробляти гроші на історичній спадщині, пише газета Рівне Вечірнє.

На переконання учасників польської делегація Рівненщина має великий потенціал, і, як і Польща, могла б на цьому гроші заробляти:

« У вашій області чимало замків, архітектурних пам'яток, які б приваблювали туристів, але наразі потребують принаймні реставрації та консервації. Свого часу ми мали таку ж проблему, проте завдяки коштам ЄС, які Рівненщина теж може отримати, відновили чимало пам'яток, зокрема, готично-бароковий палац, який сьогодні дуже популярний. Головне, при відновлених замках будувати готелі, ресторани. На початок варто відібрати щось найцікавіше для відновлення, і воно почне приносити кошти. Зі свого боку, ми можемо допомогти спеціалістами. Маємо дуже хороші школи реставраторів, де могла б навчатися українська молодь».

У відповідь нардепи Рівненщини попросили польську делегацію прислати їм експертів, які б уміли писати фінансові проекти для залучення іноземних інвестицій. Зокрема, існує проблема з очищенням річок та утилізацією відходів.Також попросили посприяти у налагодженні контактів із міжнародними організаціями, які працюють у сфері торгівлі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: