Прокурор тепер позбавлений впливу на слідчого, - Палюх

Процесуальний прокурор, який здійснює нагляд за досудовим розслідуванням, позбавлений можливості ставити питання про притягнення слідчого до дисциплінарної відповідальності за неналежне розслідування, затягування слідства, чи неприйняття кінцевого рішення.

Процесуальний прокурор, який здійснює нагляд за досудовим розслідуванням,  позбавлений можливості ставити питання про притягнення слідчого до дисциплінарної відповідальності за неналежне розслідування, затягування слідства, чи неприйняття кінцевого рішення.

Про це під час прес-конференції заявив екс-прокурор Львова, екс-заступник прокурора Львівської області Андрій Палюх, повідомляє ІА Дивись.info.

«Слідчий усунувся, не розслідує, прокурор раз йому дає вказівку, другий, третій, а слідчий нічого не робить, і не вигнати його, бо є брак слідчих. І всі з ним бавляться, всі з ним цяцкаються. Доходить до того, що прокурор сам приймає участь у процесуальних слідчих діях: обшуках, допитах, оголошеннях підозри. Має бути організована система відповідальності усіх,  тому що відповідає прокурор, як процесуальний керівник, а слідчий не може бути притягнутий до відповідальності. На жаль провели зміни у законодавстві про прокуратуру міліцію, і не можна ставити питання про відповідальність слідчого» - зазначив екс-прокурор.

Натомість  ініціатор створення кадрової комісії при прокуратурі Львівської області, голова громадської ради при УСБУ у Львівській області, адвокат Галина Янко наголосила, що ніхто не забороняє прокурору, інформувати про такі випадки громадськість.

«Якщо він бачить, що слідчий себе поводить неадекватно, не виконує своїх обов’язків, про це треба публічно сказати. Є громадськість, ЗМІ, принаймні про  це будуть чути і знати, тоді можливо керівництво поліції буде приймати рішення» - заявила Галина Янко.

«Основна проблема, це те що всі правоохоронні структури працюють як кому заманеться,  кожен має свої інтереси. Якби всі приймали спільну участь, був би результат, і ми б його бачили. А зараз перекидають відповідальність один на одного. Немає  спілкування з громадськістю, не говорять про цю проблему», - додала активістка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: