Ймовірно, українці не будуть восени подорожувати Євросоюзом без віз

безвізовий режим
ogo.ua

Експерти переконані, що ЄС не спішитиме відкривати свої кордони для нових держав, а особливо, для України. Це є наслідком негативних настроїв щодо міграції. І якщо Грузії кордон не відкрили - Україні безвізовий режим також поки що не світить, пише Радіо Свобода.

Головними країнами, що неохоче погоджуються на безвізовий режим для Грузії є Франція та Німеччина.

«Відсутність бажання, що має місце щодо грузинів, може бути навіть більшим щодо українців», – припускає аналітик із Центру європейських політичних досліджень Ґрант Костанян.

«Тепер рішення має бути політичним, адже можна виконати технічні елементи, однак це не означає, що політична частина справи буде легкою, – пояснює експерт. – Тепер ми бачимо, що слід очікувати затримок. Тут домінують негативні відчуття щодо міграції, йдуть дебати щодо можливості виходу Британії з ЄС, де міграція теж відіграє свою роль. Рішення тепер – за європейськими державами, але коли Франція та Німеччина проти, то все стає проблематичним».

«Я не думаю. Євросоюз наразі «наводнений» біженцями, є велика тривога щодо подій на кордонах. Тож я не бачу наразі підстав для лібералізації візової політики. Дійсно, кількість прибулих українців не може порівнюватися з обсягами біженців з Близького Сходу, але сьогодні скасування віз українцям може викликати бурхливу реакцію з боку громадської думки ЄС. Тому політично мені це видається дуже складним», – вважає французький аналітик Філіп Моро Дефарж.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: