Новий керівник «Укрзалізниці» планує заощадити 7 мільярдів гривень

Бальчун
Гройсман розповів про плани Бальчуна / Фото УНІАН

Новий глава українського державного залізничного підприємства «Укрзалізниця», поляк Войцех Бальчун планує тільки за перший рік заощадити держпідприємству не менше 7 мільярдів гривень.

Новий керівник українського державного залізничного підприємства «Укрзалізниця», поляк Войцех Бальчун планує тільки за перший рік заощадити держпідприємству не менше 7 мільярдів гривень.

Про це розповів під час Години запитань до уряду у Верховній Раді прем'єр Володимир Гройсман, пише УНІАН.

«"Укрзалiзниця" багато років була годувальницею тих, хто "сидів" на "Укрзалізниці". Звідти витікали мільярди десятиліттями. І тільки амбітний план нового керівника говорить про те, що тільки за перший рік роботи менеджмент заощадить 7 мільярдів гривень. "Укрзалiзниця" повинна стати сучасним, європейським підприємством. Це можливо. І я закликаю всіх стежити за розвитком підприємства. Ми заощадимо мільярди, які раніше йшли в кишені ділків», - заявив прем'єр.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян додав, що ринкова зарплата новообраного глави компанії Войцеха Бальчуна дозволить побороти корупцію в «Укрзалізниці» і вивести роботу держкомпанії на європейський рівень.

Нагадаємо, Бальчун був призначений главою «Укрзалізниці» 24 квітня. Раніше він очолив польську залізницю, зміг вивести її на рівень прибутку в 500 мільйонів злотих на рік, а також провести її IPO.

Цікаво, що Войцех також грає в рок-групі Chemia, будучи її лідером.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: