У Львові зіграють у вуличний баскетбол на візках

photo_6

У Львові, 5 червня, під час фестивалю вуличних видів спорту Yarych Street Fest люди з обмеженими фізичними можливостями зійдуться у матчі зі стрітболу.

У Львові, 5 червня, під час фестивалю вуличних видів спорту Yarych Street Fest люди з обмеженими фізичними можливостями зійдуться у матчі зі стрітболу. 6 спортсменів покажуть глядачам, що для успіху у спорті потрібно лише бажання, все інше – не перепони.

Команда «Юніон Баскет» чи не єдиний клуб в Україні, який популяризує баскетбол на візках. Усі спортсмени мають порушення опорно-рухового апарату, та це не заважає займатися улюбленим спортом і показувати хороший результат.

Для Yarych Street Fest гравці команди розділяться на два табори, аби показати гаряче стрітбольне протистояння. Баскетболісти пересуватимуться ігровим майданчиком на спеціально спроектованих візках. Вони мають підвищену стійкість і маневреність, які забезпечуються великим розвалом основних коліс, додатковими колесами для захисту від перевертань і більшою масою.

«Запрошуємо глядачів фестивалю підтримати наших спортсменів, – закликає тренер команди «Юніон Баскет», професор кафедри олімпійського, професійного та адаптивного спорту ЛДУФК Мар'ян Пітин. – До слова, правила гри фактично не відрізняються від класичних, за винятком декількох нюансів. Наприклад, фол «подвійне ведення» фіксується, не від пробіжки, а від доторків до коліс візка».

Нагадуємо, що уже за два дні, 5 червня, о 10:00 на проспекті Свободи стартує найбільший фестиваль вуличних видів спорту Yarych Street Fest. Чемпіонат України зі стронгмену та стрітболу, зірковий гість Василь Вірастюк – це лише вершина айсбергу.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: