В Європу прибув ще один стратегічний бомбардувальник ВПС США

1459867855_19

Бомбардувальник, що вилетів з авіабази "Майнот" (штат Північна Дакота) з позивними MIGHTY 53, приземлився в Великобританії.

Про це повідомляє Телеграф.

Ще один американський стратегічний бомбардувальник В-52Н, що вилетів в п'ятницю з континентальної частини США, здійснив посадку на авіабазі «Ферфорд» у Великобританії, повідомляють західні інформаційні портали, які відстежують переміщення військової авіації.

За їхніми даними, бомбардувальник, що вилетів з авіабази «Майнот» (штат Північна Дакота) з позивними MIGHTY 53, приземлився в Великобританії о 19:00 мск.

Як повідомлялося, в четвер в Європу для участі в навчаннях НАТО на Балтиці вилетіли три американських бомбардувальника В-52Н, проте один з них змушений був повернутися на свою авіабазу в США через виниклі в польоті технічних неполадок.

За повідомленням командування глобальних ударів ВПС США, бомбардувальники В-52Н, здатні нести ядерну зброю, візьмуть участь в морських і сухопутних навчаннях НАТО Baltops 2016 і Saber Strike 2016 на Балтиці, що проводяться Європейським командуванням США, а також в навчаннях Just Hammer Африканського командування США.

Два раніше прибули до Великобританії бомбардувальника В-52 ВПС США, які в рамках натівських навчань будуть літати поблизу російських кордонів на Балтиці, в 1999 році брали участь в операції альянсу «Союзна сила» проти Союзної Республіки Югославія, під час війни в Косово, повідомили британські авіаційні сайти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: