Канадська влада повинна й надалі наполягати на звільненні українських політичних в’язнів

Канада має продовжувати наполягати на звільненні українських політичних в’язнів, яких незаконно утримують в Росії. Про це у своєму виступі з трибуни заявила сенатор Райнел Андрейчак, пише Укрінформ.

Канада має продовжувати наполягати на звільненні українських політичних в’язнів, яких незаконно утримують в Росії. Про це у своєму виступі з трибуни заявила сенатор Райнел Андрейчак, пише Укрінформ.

«Канада має відповідальність щодо забезпечення дотримання прав людини та верховенства права членами міжнародної спільноти. Слід продовжувати закликати до звільнення незаконно утримуваних в Росії», - сказала сенатор.

Андрейчак зазначила, що у РФ під вартою перебувають щонайменше 20 громадян України та наголосила на прецедентах Кольченка та Сенцова. «Поки більшість уваги (міжнародної спільноти – ред.) приділяється незаконній анексії Криму та війні на Донбасі, Росія вживає стосовно політичних дисидентів ще жорсткіших заходів», - відзначила сенатор.

За її словами, кримські татари під владою Росії «зазнають постійних переслідувань». «Цього тижня Москва оголосила членів мусульманських об’єднань у Криму екстремістами та заявила про високу вірогідність їх участі у проведенні терактів. Ця заява надала ще більше повноважень російським владним структурам на проведення незаконних обшуків, викрадень та арештів», - підкреслила Андрейчак.

Також сенаторка привіталі Надію Савченко з поверненням на Батьківщину.

Певна, що інші сенатори приєднаються до мене у привітанні звільнення Савченко та побажанні їй швидкого відновлення після важкого випробування

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: