В американській лікарні помер екс-чемпіон світу в суперважкій вазі Мухаммед Алі

1825455

Екс-чемпіон світу в суперважкій вазі,легенда світового боксу Мухаммед Алі помер у лікарні в американському місті Фенікс, штаті Арізона, передає Укрінформ.

Екс-чемпіон світу в суперважкій вазі,легенда світового боксу Мухаммед Алі помер у лікарні в американському місті Фенікс, штаті Арізона, передає Укрінформ. Про це повідомив представник родини відомого боксера Боб Геннел.

«Після 32-річної боротьби з хворобою Паркінсона, Мухаммед Алі пішов від нас у віці 74 років Триразовий чемпіон світу з боксу в суперважкій вазі помер цього вечора.Сім'я Алі хотіла би подякувати всім за думки, молитви й підтримку, але зараз просить не турбувати», - зазначив Боб Ганелл.

Довідка:

Мухаммед Алі -  Кассій Марселло Клей — американський боксер, чемпіон Олімпіади 1960 р. у напівважкій вазі, він став чемпіоном світу серед професіоналів у важкій вазі в 1964 р., єдиний, хто вигравав цей титул тричі. Один з найкращих боксерів усіх часів. Його стиль бою взятий на озброєння багатьма сучасними боксерами.

В 1996 році Алі як великого спортсмена вшановують правом запалити олімпійський вогонь на відкритті ігор в Атланті. У 2001 році в прокат виходить художній фільм про великого боксера «Алі».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: