Польща зрівняє зарплати українських заробітчан і поляків

У Польщі працюють над зміною умов праці для іноземців.

Про це розповів заступник міністра з питань родини, праці і соціальної політики Польщі Станіслав Швед, пише День.

Зокрема, урядовці планують урівняти заробітні плати найманих робітників з-закордону та поляків. Нововедення набуде чинності з 1 січня 2017 року.

«Триває робота над застосуванням так званої сезонної директиви, щодо працевлаштування іноземців, і яка має бути задіяна з 1 січня 2017 року», - розповів Швед.

Сезонна директива охоплює справи прибуття і перебування громадян третіх країн з метою працевлаштування на сезонну роботу.

Представник відомства праці наголосив, що будуть зміни у так званих короткотермінових заявках при одночасному збереженні спрощеної форми працевлаштування і також параграф щодо однакових умов праці і зарплат.

Заступник міністра родини, праці і соціальної політики Польщі зазначив, що сезонною роботою здебільшого зацікавлені громадяни України.

Минулого року було видано 800 тисяч заявок на роботу в Польщі. Працювало півмільйона осіб. Цього ж року, до середини травня, поступило 500 тисяч заявок на працевлаштування іноземців, тому до кінця року замовлень передбачається вже більше мільйона.

Польські урядовці прагнуть і в подальшому зберегти можливість іноземцям працювати у сільському господарстві, у послугах та будівництві, але щоб цей механізм був щільнішим, і умови праці прибулих були на тому ж рівні, що й у місцевих працівників.

«Ми знаємо, що при сьогоднішній системі заявок, особливо з українського боку, трапляються різні зловживання, купування таких заявок. І з польської сторони ми до кінця не знаємо чи ті особи справді прибули на роботу з України і фактично працюють, чи таке оформлення інколи використовується задля отримання візи», - наголосив віце-міністр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: